Evenemang

SVIKIT DE MEST KÄNDA


skrivet den 26 jan av Admin, klockan:15:38
Varje sommar här nere i östra Blekinge där jag bor finns det varje sommar speciella evenemang som jag varit på varje gång sedan jag flyttade dit 1984. Jag syftar speciellt på två stycken. Nummer ett är vår lövmarknad som finns på Karlskronas stora torg varje torsdag innan midsommarafton och vårt Sail som hyser till längs kajen nere vid färjan till Aspö och som sträcker sig åt båda hållen. Dessa folkfester är en nödvändighet åtminstone för oss som bor i Karlskrona. Den här sommaren skedde det dock ett trendbrott. Jag missade båda. Vid lövmarknaden jobbade jag och detta besök var det bara av frugan och döttrarna. Vid Sailet, där hade jag varken lust eller ork att gå där längs kajen. Jag hade tröttnat eftersom det var likadant varje år. Däremot fanns det mycket nytt speciellt för barn och åter fick frugan ta detta ansvar att följa med döttrarna dit till Stumholmen, men även detta tyckte vår 12 åring nu var en både trist och enformig grej. Att jag för första gången missade dessa två kända evenemang, det har inte hänt på 26 år. Någon gång måste även dessa sviter ha ett slut och nästa år kanske jag återupptar dem på nytt, men ännu det bestämmer jag då bara dagar innan 2016 års midsommarhelg.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt